BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Xi, bu mesajları Perşembe günü, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü CEO Zirvesi'nde video konferans aracılığıyla yaptığı açılış konuşması sırasında verdi. Xi, Çin'in ekonomik kalkınmasının yıllardır Asya-Pasifik işbirliği sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizdi. Çin Cumhurbaşkanı, ülkesinin hedeflenen zaman aralığında, makul düzeyde müreffeh bir toplum inşa etme amacına ulaştığını, mutlak yoksulluğu ortadan kaldırmada tarihi bir başarı elde ettiğini ve kendisini tamamen modern bir sosyalist ülke haline getirmek için yeni bir yolculuğa çıktığını söyledi. Xi, "Bu yolculuk, bölgemiz için daha büyük fırsatlar yaratacak" dedi.

Çin Cumhurbaşkanı, ülkesinin; bölgedeki ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, tüm cephelerde yeşil geçişi geliştirmek ve Asya-Pasifik bölgesi ile çevresinde ekolojik korumayı artırmada gereken katkıyı yapmak için reformları ve dışa açılmayı ilerletme kararlılığını sürdüreceğini belirtti. Xi, Çin'in aynı şekilde kazan-kazan işbirliğini teşvik etme ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunma kararlılığını da devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI