Xi, Çin ve ABD'nin birbirine saygı duyması, barış içinde birarada yaşaması, kazan-kazan temelinde işbirliği yapması ve uluslararası sorumlulukları üstlenirken içişlerini iyi yönetmesi gerektiğini söyledi. Xi, hem Çin'in hem de ABD'nin kritik gelişme aşamalarında olduğuna dikkat çekti ve insanlığın "küresel köyü"nün çok sayıda zorlukla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Xi, dünyanın en büyük iki ekonomisi ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan Çin ve ABD'nin iletişim ve işbirliğini artırması, iki tarafın da kendi içişlerini iyi yürütmesi ve aynı zamanda uluslararası sorumluluklardan kendilerine düşeni üstlenmesi, dünya barışı ve kalkınmanın yüce davasını ilerletmek için birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

Çin Cumhurbaşkanı, "Bu, iki ülke ve dünya halklarının ortak arzusu, Çinli ve Amerikalı liderlerin ortak misyonudur" dedi. Xi, iki ülkenin kendi gelişimini ilerletmek, iklim değişikliği ve Kovid-19 pandemisi gibi dünya genelini etkileyen zorluklarla etkili bir şekilde mücadele etmek de dahil olmak üzere barışçıl ve istikrarlı bir uluslararası ortamı korumak amacıyla sağlam ve istikrarlı bir Çin-ABD ilişkisinin gerekli olduğunu vurguladı.

Çin ve ABD'nin birbirine saygı duyması, barış içinde birarada varlıklarını sürdürmesi, kazan-kazan temelinde işbirliği yapması gerektiğini belirten Xi, ABD Başkanı Biden ile konsensüs oluşturarak birlikte çalışmaya ve Çin-ABD ilişkilerini olumlu yönde ilerletmek için aktif adımlar atmaya hazır olduğunu kaydetti. Xi, bunu gerçekleştirmenin iki halkın çıkarlarını geliştireceğini ve uluslararası toplumun beklentilerini karşılayacağını da sözlerine ekledi.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Editör: İRFAN KARSLI