Xi'an-Avrupa yük treni seferleri Ocak ve Kasım arasında neredeyse iki kat arttı.

Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi’an’daki yerel makamların Salı günü yaptıkları açıklamaya göre, Xi’an‘a giden ve oradan gelen Çin-Avrupa yük trenleri bu yılın ilk 11 ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yolculuk sayısını neredeyse iki katına çıkararak 3 bin 400’den fazla yolculuk yaptı.

J.P. Morgan, Çin'in 2024 yılı büyüme tahminini yüzde 5,2'ye yükseltti J.P. Morgan, Çin'in 2024 yılı büyüme tahminini yüzde 5,2'ye yükseltti

Xi’an Uluslararası Ticaret ve Lojistik Parkı’na göre, trenler Ocak ve Kasım arasında taşıdıkları yükü geçen yılın aynı dönemine göre 1,8 kat arttırarak 2,64 milyon tondan fazla mal taşıdı.

Xi’an, hem kargo hacmi hem de tren seferlerinin sayısı bakımından ülkedeki büyük şehirler arasında ilk sırada yer aldı.

Xi’an Uluslararası Ticaret ve Lojistik Parkı idari komitesinin yöneticisi Sun Yimin’e göre, Xi’an’da Çin ve Avrupa arasında her gün seyahat eden 10 yük treni faaliyet gösteriyor ve bu trenlerin yıl sonuna kadar 3 bin 600’den fazla yolculuk yapması bekleniyor.

2011 yılında başlatılan Çin-Avrupa kargo demiryolu taşımacılığı hizmeti, Kuşak ve Yol Girişimi’nde önemli bir rol oynayarak Çin ile katılımcı ülkeler arasındaki ticareti arttırıyor. Çin-Avrupa demiryolu hizmeti, yeni tip koronavirüs pandemisi yaşanırken güvenilir bir ulaşım kanalı olmaya devam ediyor.

Çin’den Avrupa’ya gidip gelen yük trenleri Xi’an’da ilk kez 2013 yılında faaliyete başladı. Şu anda, Xi’an’ı Asya ve

Avrupa’daki varış noktalarına bağlayan ve Kuşak ve Yol boyunca 45 ülke ve bölgeyi kapsayan 15 demiryolu güzergahı faaliyet gösteriyor.

Editör: İRFAN KARSLI