2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi
https://www.youtube.com/embed/NN9-53aq0WI
Yemenli bir hükümet yetkilisi Xinhua'ya, Çarşamba günü Yemen'in güneyindeki Aden şehrinde düzenlenen bubi tuzaklı saldırıda bir üst düzey ordu komutanının ve 3 korumasının öldüğünü söyledi.
Adının açıklanmasını istemeyen yerel hükümet kaynağı, "General Thabit Jawas'ın konvoyunun Aden'in kuzey kesimindeki bir güvenlik kontrol noktasının yakınından geçtiği sırada bubi tuzaklı araçla hedef alındığını" kaydetti.
Kaynak, şiddetli patlamada 4 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirtti.
Aynı kaynak, Jawas'ın, ülkenin güney bölgelerinde, özellikle Aden, Lahj ve diğer komşu şehirlerde hükümet yanlısı askeri güçlere komutanlık ettiğini söyledi.
Çarşamba günü erken saatlerde görgü tanıkları Xinhua'ya, Aden'in çeşitli mahallelerinde duyulan patlama sesinin ardından karşılıklı silahların ateşlendiğini anlattı.
Görgü tanıkları, güvenlik araçları ve ambulansların, bölgeye girişe izin vermeyen askerler tarafından çevrelenmiş bombalı saldırının düzenlendiği alana hemen geldiklerini söylediler.
Yerel yetkililer, Aden'de güvenlik ve istikrarı sağlamaya çalışıyor. Bununla birlikte, Yemen'in stratejik öneme sahip bu liman kentinde aralıklı olarak bombalama olayları ve hareket halindeki araçtan ateş etmek suretiyle saldırılar meydana geliyor.
Yemen, Husi isyancılarının birçok kuzey vilayetinin kontrolünü ele geçirdiği ve uluslararası tanınmış Hadi hükümetini başkent Sana'dan çıkmaya zorladığı 2014 yılının sonlarından bu yana iç savaş yaşıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Aden'den bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI