Urla: Küçük bir kasabadan popüler bir turizm merkezine dönüşümün öyküsü Urla: Küçük bir kasabadan popüler bir turizm merkezine dönüşümün öyküsü
https://www.youtube.com/embed/ApMA-xBwP3A
Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyindeki bir banliyöde ülke içinde yerinden edilmiş kişiler için kurulan Dharawan Kampı'nda yüzlerce aile derin bir suskunluk içinde yaşıyor.
Kampta su, barınak, yiyecek ve yakıt gibi temel yaşam gereksinimlerinde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor.

AHMED ALİ WESHAH,  Dharawan kampında yaşayan yerinden edilmiş bir kişi:
"Dokuz çocuk babasıyım. Ailemiz Saada vilayetindeki evimizi terk etmek zorunda bırakıldı ve 2016 yılında buraya, Dharawan Kampı'na geldi. Burada çok fakir bir hayat sürdük. Eşim ve bazı büyük çocuklarım çöpten bir şeyler toplamak için dışarı çıkıyor ve içlerinden gıda için yeniden kullanılabilecek durumda olanları satıyor."
Yemen, İran destekli Şii Husi milislerin ülkenin büyük bir kesimini askeri güç kullanarak işgal etmesinden ve 2014 yılında başkent Sana da dahil olmak üzere tüm kuzey vilayetlerini ele geçirmesinden bu yana iç savaş yaşıyor.
Suudi Arabistan, Husilerin sürgüne zorladığı Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini desteklemek için 2015 yılında Yemen'e müdahale eden Arap askeri koalisyonuna liderlik ediyor.
Birleşmiş Milletler'in dünyanın en büyük insani krizi olarak adlandırdığı bu iç savaş, 4 milyon insanı evlerini terk etmeye zorladı.

FOUAD HASSAN,  Dharawan Kampı'nda yaşayan yerinden edilmiş bir kişi:
"Savaş nedeniyle evlerimiz yıkıldıktan sonra bu kampa yerleştirildim. Ancak bu kampta bile yeterli çadır, battaniye, yiyecek ve suyumuz yok. Ve çocuklarımız da burada sefil durumda yaşıyor."
Birleşmiş Milletler yakın tarihli bir raporda, devam eden ve acımasız düşmanlıklarla ve müzakere edilmiş bir siyasi çözümün yokluğunda, Yemen'deki yeni ve uzun süren yerinden edilme eğiliminin 2022'de de devam etmesinin beklendiği konusunda uyardı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Sana'dan bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI