VakıfBank önümüzdeki sezon için Çinli yıldız Yuan Xinyue ile sözleşme imzaladı VakıfBank önümüzdeki sezon için Çinli yıldız Yuan Xinyue ile sözleşme imzaladı
https://youtu.be/SitX9Fwy8kw
YOU ZHİXİN, Xinhua muhabiri:
"Kovid-19 ve küresel ekonomik toparlanmaya dair kaygılar, dünyanın tamamındaki işletmeleri etkiledi. Ancak 60 binden fazla (yabancı yatırımlı) şirketin gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) çeyreğini oluşturduğu Shanghai'da, yabancı işletmeler Çin'in tüketici piyasasına güveniyor. Bunun nedenini anlamak için buradayım."
LU YONGCHEN, Tims China CEO'su:
"Shanghai'daki ilk mağazamızı Şubat 2019'da açtık. 2020'deki Kovid-19 salgını, Çin pazarındaki büyümemizi durdurmadı. 2020 yılında 100'den fazla, 2021'deyse 250'nin üzerinde mağaza açtık.
Kovid-19'un son yükselişinin yeme-içme sektörü üzerinde büyük etkisi oldu.
Ancak bu dönemde paket siparişlerimizin iyi gittiğini görmekten memnunuz ve hatta geçen hafta yeni bir rekor kırdık.
Salgının geçici olduğuna inanıyorum. Zorluklar yakında sona erecek. Çin'in tüketici piyasasına güvenimiz tam, özellikle de kahve pazarına. Markamızın Çin'deki yatırımı artmaya devam edecek."
Salgının bu dalgası perakende sektörü üzerinde büyük bir etki yaratsa da, Japonya'dan Meiji yine de Çin pazarına yatırımlarını artırmakta ısrarcı.
TAMOTU MATSUI, Meiji (Çin) Yatırım Limited Şirketi:
"Kovid-19'un işimize büyük etkisi oldu. İlk ve en zor şey, ham malzemelerin ithalatının zorlaşmasıydı. Donmuş ham maddelerin ithalatı, özellikle de karantina önlemlerine uyulmasını gerektirenler, yönetimi en zor parçalardı. Ancak üretim sürecinde zorlukların üstesinden gelmeyi başardık."
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shanghai'dan bildiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI