Xinhua Türkiye

Video: Panjin'de ekolojik restorasyon çabaları sayesinde daha fazla göçmen kuş görüldü

Abone Ol
https://youtu.be/MlonkanZ8jY
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaleti sahilinde bir sulak alan kenti olan Panjin'de yerel ekolojik restorasyon çabaları meyvelerini verirken göçmen kuşların sayısında da artış görülüyor.
Yerel doğa koruma alanından alınan bilgiye göre, 2022'de en yoğun göç mevsimine girildiğinden bu yana 43 türden 190 binden fazla su kuşu şehrin sulak alanına ulaştı.
Bölgede Japon turnası, doğuya özgü beyaz leylekler ve squawk ördeği gibi bazı nadir kuş türleri de tespit edildi.
Lİ YUXİANG, Panjin şehrindeki Ormancılık ve Sulak Alan Koruma Hizmet Merkezi Direktörü:
"Göç yapan turnaları 1 Mart'ta gördük. 28 Şubat günü öğleden sonra geldiklerini tahmin ediyoruz. Bunlardan bazıları kışı burada geçiren Japon turnaları. Göçün ilk zirvesi Mart ayı ortalarına denk geliyor. Bizim gözlemlerimize göre bu yıl kuşlar normalden biraz daha erken göç ediyor ve kuş sürüleri daha kalabalık. Bazı kuş türlerinin sayısı önceki yıllara göre çok arttı."
Panjin'in sulak alanı 249.600 hektarlık bir araziyi kaplıyor ve şehrin toplam kara kütlesinin yüzde 61'inden fazlasını oluşturuyor.
Panjin, son yıllarda ekolojik restorasyonu hızlandırarak kuş göçü için daha uygun bir yaşam alanı yaratmada dikkate değer sonuçlar elde etti. Bu yıl 500 binden fazla göçmen kuşun bu sulak alan şehrine gelmesi bekleniyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Panjin'den bildiriyor.