Xinhua Türkiye

Video: Mezar Süpürme Günü yaklaşırken organ bağışçıları Çin'in Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nde anıldı

Abone Ol
https://youtu.be/zgZBRCMb15g
Devam eden Rusya-Ukrayna çatışmaları ikinci ayına girdi. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar küresel enerji, gıda, ekonomi, ticaret ve finans piyasalarını vurarak halkın yaşamını olumsuz etkiledi.
Pittsburgh Üniversitesi'nde misafir hukuk profesörü Daniel Kovalik, yaptırımların sadece Rusya ve Rus halkına değil, aynı zamanda dünya ekonomisine ve dünyadaki sıradan insanlara da zarar verdiğini söyledi.
Kovalik ayrıca, bu yaptırımların geri tepebileceği ve Batı ülkelerindeki para birimlerinin ve finansal sistemlerin de güvenilirliğini baltalayabileceği konusunda uyarıda bulundu.
DANIEL KOVALIK, Pittsburgh Üniversitesi Misafir Hukuk Profesörü:
"Burada gördüğümüz, ABD'nin temelde Rusya'yı Batı ekonomisinden dışarı atması oldu. Dolayısıyla Rusya'yı Batı'dan büyük ölçüde dışarı çıkarıyor. Bu Rusya'ya ve ortalama Rus halkına zarar verecek. Bu tür yaptırımlarda her zaman böyle olur. Fakat burada bir şey daha var; bu yaptırımlar, Avrupa'ya ve ABD'ye de çok açık bir şekilde zarar verecek. Petrol fiyatlarındaki artışı zaten görüyoruz; insanlar bunu benzin alırken, enerji faturalarında ve gıda harcamalarında hissediyor. Enerji fiyatlarındaki artış tüm emtiayı etkiler. Tekrar söylüyorum, ortalama bir insan, yaşam maliyetindeki artışı hissediyor.
Bu yaptırımlar çok ciddi ve dünya ekonomisine zarar verecek. ABD ve AB, artık özel mülkiyete saygı göstermek zorunda olmadıklarına karar verdi. İnsanların yatlarını alabiliyorlar. İnsanların banka hesaplarını ve bankalarındaki rezervlerini, bu insanları sevmediklerine karar verdikleri için dondurabiliyorlar. Oysa tüm kapitalist sistem, güvene, borçlarını ödeyeceğine güvene, paramı bankana koyarsam güvende olacağı düşüncesine dayanıyor. Şimdi bunu bir kenara atıyorlar. Bu tüm dünyadaki insanların Batı bankacılık ve finans sisteminden kaçmaları için yeni bir neden yaratacak."
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Washington D.C.'den bildiriyor.