Yusuf Dikeç, Çinlilerin de hayranlığını kazandı Yusuf Dikeç, Çinlilerin de hayranlığını kazandı
https://youtu.be/poc9q0dmD_8
Çin-Meksika diplomatik ilişkilerinin bu yıl 50. yıl dönümü olması dolayısıyla Meksika'nın Guanajuato kentinde Cuma günü kaplan kostümü yarışması düzenlendi.
Etkinlik, Meksika'daki Çin Büyükelçiliği, Meksika'daki Çin Kültür Merkezi ve Guanajuato Eyalet Hükümeti tarafından düzenlendi.

ZHUANG LİXİAO, Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı:
"Çin ve Meksika, Pasifik Okyanusu'nun karşı kıyılarında yer alır ve Doğu ve Batı'nın en büyük medeniyetlerinin temsilcileridir. Her iki ülkedeki zengin kültürel miras ve sayısız tarihi mekan, karşılıklı öğrenme, değişim ve işbirliği için sonsuz bir bilgelik kaynağıdır."
Guanajuatolu otuzdan fazla genç kaplan kılığına girerek hünerlerini ve yaratıcılıklarını gösterdi.
Antonio Armando bireysel kategoride birinci oldu.

SES 2 (İspanyolca): ANTONİO ARMANDO OLİVA MARQUEZ, Guanajuato'daki Kostüm Yarışmasının Birincilik Ödülü Sahibi:
"Guanajuato'da uzun yıllara dayanan bir geleneğe sahip yerel bir aileden geliyorum. Sanatla uğraşan 120 yıllık bir geçmişimiz var ve bu platform, ailemizin ve atalarımızın itibarını yükselttiği gibi diğer birçok Çin unsurunu da yerel halk için daha görünür hale getirdi. Kaplana gelince, kültürel olarak bu sembolü jaguarla birleştirebileceğimize inanıyorum. Meksika'da jaguar çok güzeldir. Kaplan da aynı tür bir hayvan, ikisi de gücü simgeliyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Meksika'nın Guanajuato şehrinden bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI