Xinhua Türkiye

Video: Hollanda'da lale festivali yeniden halka açıldı

Abone Ol
https://www.youtube.com/watch?v=T2gwAz4UXAo
Hollanda'nın Lisse kentindeki Keukenhof Parkı, bu yıl ziyaretçilerine çiçek ihtişamını tekrar yaşatmak için ziyarete açıldı.
Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler 24 Mart'tan 15 Mayıs'a kadar "Avrupa Bahçesi"nde çiçek açan laleler, nergisler ve sümbüllerin tadını çıkarabilecek.
Keukenhof, çiçek tarhlarında açan 800'den fazla lale çeşidiyle dünyanın en ünlü lale bahçesi olarak kabul ediliyor.
HE XİYUE, Xinhua muhabiri:
"Şu anda Keukenhof'tayız, dünyada lalelerin en güzel çiçek açtığı yerlerden biri burası. Hollanda'nın batı kıyısındaki bu bahçe aynı zamanda dünyanın en güzel bahar bahçesi olarak da biliniyor. Keukenhof'ta kendinizi bir çiçek denizinde sürükleniyor gibi hissediyorsunuz.
Pandemi nedeniyle park iki yıldır kapalıydı. Geçen yıl ise parkın sadece altı gün boyunca test amaçlı olarak açılmasına izin verilmişti.
Bu yıl 24 Mart'tan itibaren bu muhteşem bahçe nihayet kapısını tekrar halka açtı. Keukenhof bahçıvanları tarafından geçen sonbaharda ekilen 7 milyondan fazla çiçek soğanı, şimdi tam olarak açmış durumda ve baharın gelişini müjdeliyorlar.
600'den fazla çiçek yetiştiricisi en güzel çiçeklerini ve bitkilerini Keukenhof'a teslim ediyor, böylece ziyaretçiler buradaki kapalı alanlarda birçok yeni lale türünü görebiliyor. Milyonlarca lale, nergis ve sümbülün yanı sıra sanatsal heykeller ve tablolarla süslenen park, Avrupa'nın en popüler bahar destinasyonlarından biri."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Lisse'den bildiriyor.