Xinhua Türkiye

Video: Hindistan'da işçi ve banka sendikalarının çağrısıyla 2 günlük grev başladı

Abone Ol
https://www.youtube.com/watch?v=WSPTDbwoRTU
Hindistan'da banka çalışanlarının birlikleri dahil olmak üzere çeşitli işçi sendikalarının çağrısıyla 48 saatlik grev Pazartesi günü başladı.
Sendikalar, grevle işçileri, çiftçileri ve genel olarak halkı etkileyen hükümet politikalarını protesto etmenin amaçlandığını söylüyor.
Grev yüzünden bankacılık hizmetleri kısmen etkilendi.
Banka sendikaları, hükümetin bu yılın genel bütçe görüşmeleri sırasında ilan ettiği üzere iki kamu bankasının özelleştirilmesi hamlesini protesto ediyor. Ayrıca mevduatlara uygulanan faiz oranlarında artış ve hizmet ücretlerinde indirim de talep ediyorlar.
Öte yandan Sol Cephe üyeleri Kalküta'da demiryolu hatlarını bloke etti.
Protestocuların, Batı Bengal eyaletinin Howrah kentinde hareket halindeki bir treni durdurmaya çalışması üzerine iki işçinin yaralandığı bildirildi.
Grevin ardından Keralaya Eyaleti Karayolu Taşımacılığı Şirketi'nin otobüsleri yola çıkmadı.
Tüm Hindistan İşçi Sendikaları Kongresi Genel Sekreteri Amarjeet Kaur'un verdiği bilgilere göre greve, sendikaya kayıtlı ya da kayıtsız 200 milyonun üzerinde işçinin katılması bekleniyor. Kaur; Carkhand, Çatisgarh ve Madhya Pradeş eyaletlerindeki tüm kömür madenciliği kuşağındaki işçilerin protesto gösterilerine katıldığını söyledi.
Öte yandan Pazar günü Federal Enerji Bakanlığı, devlete ait tüm kamu hizmetleri kurumlarına ve diğer kuruluşlara yüksek düzeyde alarma geçerek yirmi dört saat elektrik temini ve ulusal elektrik şebekesinin istikrarının sağlanması tavsiyesinde bulundu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yeni Delhi'den bildiriyor.