Xinhua Türkiye

Video: DSÖ: Afrikalıların üçte ikisinden fazlası Kovid-19'a neden olan virüse maruz kaldı

Abone Ol
https://youtu.be/2nckBth_rsk
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bir analizine göre, Afrikalıların yüzde 65 kadarı Kovid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsü tarafından enfekte oldu. Analiz, kıtadaki gerçek enfeksiyon sayısının, bildirilen doğrulanmış vaka sayısından 97 kat daha fazla olabileceğini ortaya koydu. DSÖ Afrika Bölge Ofisi Perşembe günü yayınladığı bir açıklamada, buna karşılık, küresel ortalamada gerçek enfeksiyon sayısının bildirilen doğrulanmış vaka sayısından 16 kat daha fazla olduğunu belirtti.
DSÖ Afrika Bölge Direktörü MATSHİDİSO MOETİ, "Şu anda hakem değerlendirmesi altında olan, standartlaştırılmış seroprevalans çalışmasının yeni bir meta-analizi, gerçek enfeksiyon sayısının, bildirilen doğrulanmış vaka sayısından 97 kat daha fazla olabileceğini ortaya koydu. Bu, tüm Afrikalıların üçte ikisinden fazlasının Kovid-19 virüsüne yakalandığını gösteriyor." Afrika'da dünyanın diğer bölgelerine kıyasla daha hafif Kovid-19 vakaları görüldü çünkü diyabet, hipertansiyon ve daha ciddi vakalar ve ölümlerle ilişkili diğer kronik hastalıklar gibi risk faktörlerine sahip insanların oranı nispeten daha düşük. DSÖ'ye göre Afrika'nın genç nüfusu da koruyucu bir faktör.
DSÖ Afrika Bölge Direktörü: MATSHİDİSO MOETİ, "Analizimiz, Kovid-19 virüsünün kıtadaki insanlar arasında dolaşımının önemli ölçüde devam ettiğinin açık kanıtıdır. Bununla birlikte, mevcut bağışıklığı aşabilecek daha ölümcül varyantlara dair yüksek bir risk de ortaya çıkıyor." Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Brazzaville'den bildiriyor.