Türkiye'deki asırlık sinoloji geleneğini gözler önüne seren eser: Türkiye'de Sinolojinin Doğuşu Türkiye'deki asırlık sinoloji geleneğini gözler önüne seren eser: Türkiye'de Sinolojinin Doğuşu
https://youtu.be/aZPcigx6Reo
Henan, Çin'de tarımsal üretim açısından önemli bir eyalet. Eyaletteki Shangshui ilçesinde, akıllı tarım yüksek standartlı tarıma elverişli arazi pilot bölgesi olarak ivme kazanıyor.
MA GUANGZHOU, Shangshui Tarım Nesnelerin İnterneti Kontrol Merkezi: "Bu platform, Shangshui'deki akıllı tarım uygulamalarımızın nesnelerin interneti platformudur. Coğrafi bilgi, akıllı sulama, bitki koruma ve kontrol, meteorolojik hizmetler, su ve gübre entegrasyonu, HD video, tarımsal ürün izlenebilirliği ve varlık yönetimi dahil olmak üzere sekiz uygulama var. Sistem, dışarı çıkmadan, genel üretimi tam burada bilmemizi sağlıyor." Qİ YONG, Yerel yetkili: "Rutubet, nem, rüzgar şiddeti, rüzgar yönü, fidenin durumu gibi bilgileri zamanında çiftçilerimize gönderiyoruz. Bu veriler, zararlıları ve hastalıkları zamanında önlemek ve kontrol altına almak, tarlaları sulamak ve afet durumunu bildirmek için kullanılabilir. "
LİU TİANHUA, Çiftçi: "Telefonda bir tıklamayla bitkileri sulayabiliyoruz. Sonra bir yudum çay içip sohbet edebiliyoruz, Bitkileri sulamak için tarlaya gitmek zorunda değiliz." Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Zhengzhou'dan bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI