Xinhua Türkiye

Video: Çin'deki uçak kazasında son durum: Motor enkazının parçaları bulundu, arama çalışması devam ediyor

Abone Ol
https://www.youtube.com/embed/QoZ8CeqyZnc
Basın toplantısında konuşan bir yetkili, bu haftanın başında Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde düşen yolcu uçağının motor enkazının parçalarının bulunduğunu söyledi.
Basın toplantısındaki bir havacılık yetkilisinin verdiği bilgiye göre, China Eastern Havayolları'na ait 132 kişiyi taşıyan uçağın enkazından kurtarılan kara kutu, Çarşamba gecesi Beijing'deki deşifre laboratuvarına gönderildi ve veriler indirilirken analiz çalışmasının da devam ettiği ifade edildi.
Kurtarma görevlileri, bir yandan alandaki arama ve kurtarma çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da cesur bir şekilde heyelandan kaynaklanan birikintiyi temizliyor ve toprağa su veriyor.
Kaza alanının merkezindeki ekskavatörler ve diğer ekipmanlar da yoğun bir şekilde çalışıyor.
ANONS 1 (İngilizce): WANG JİAWEİ, Xinhua muhabiri:
"Kaza alanının merkez kısmına girdik. Sol yanımda kaza yapan uçağın oluşturduğu derin çukuru görebilirsiniz. Kameramızı takip edince kurtarma ekibinin uçağın enkazını çıkarmaya çalıştığını göreceksiniz. Kamerayı takip edin, dağdaki bütün kurtarma ekipleri (ikinci) kara kutunun nerede olduğunu bulmaya ve enkazın tamamını toplamaya çalışıyor."
China Eastern Havayolları ve bağlı kuruluşları, 223 adet Boeing 737-800 yolcu uçağını geçici olarak yere indirdi.
Yere indirilen tüm uçaklar, en yüksek güvenlik standartları uyarınca kontrollerden ve bakımdan geçiyor.
China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737'nin düştüğü Guangxi'nin Tengxian ilçesindeki dağlık alanda, Çarşamba akşamından bu yana aralıksız yağmur yağıyor.
Kurtarma görevlileri, Perşembe günü yerel saatle 11.00 itibarıyla heyelandan kaynaklanan birikintiyi temizledi, ancak yağmuru emen toprak yürüyerek hareket etmeyi zorlaştırmayı sürdürüyor. Kurtarma görevlileri kurtarma işlerini kolaylaştırmak için yerlere bambu çerçeveler serdi.
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanning'den bildiriyor.