Xinhua Türkiye

Video: Çin'de yeşil mezar süpürme artık daha fazla kabul görüyor

Abone Ol
https://youtu.be/f-q5uFGrcRc
Çin'de bu yılki Qingming Festivali tatilinde yeşil ve düşük karbonlu mezar süpürme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Bu yıl Salı gününe denk gelen Qingming Festivali ya da bir başka deyişle Mezar Süpürme Günü, insanların ölülerini andığı ve atalarına ibadet ettiği geleneksel bir Çin bayramı.
Cenaze hizmetlerinden sorumlu kurumlar, hürmetlerini çevrimiçi olarak sunmak isteyenler için internette yas tutma web siteleri ve diğer anma platformları oluşturarak hizmet sağladı.
Çin Sivil İşler Bakanlığı'ndan alınan verilere göre, üç günlük Qingming Festivali tatilinin ilk günü olan Pazar gününde, 2.304 çevrimiçi platformda düzenlenen sanal anma törenlerine katılan Çinlilerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 275,7 artışla 6,95 milyona ulaştı.

LIU XITAO, Çin Devlet Elektrik Şebekesi bünyesindeki Jiangsu Elektrik Şirketi Görevlisi:
"Bu yılki Qingming Festivali'nde, devrimci kahramanlara saygı duruşunda bulunmak için 'bulut mezar süpürme'yi tercih ediyoruz. Böylesi daha güvenli ve daha yeşil."
XU SHUJUN, Nanjing'deki Nanxiangshan Mezarlığı Görevlisi:
"Qingming Festivali yaklaşıyor. Salgın önleme ve kontrol tedbirleri nedeniyle mezarlığımız şu anda kapalı, bu nedenle vatandaşlar buraya mezar süpürmek için gelemiyor. Ölen kişilerin yasını tutmak isteyen vatandaşlar adına çiçek sunma, mezar taşlarını silme ve saygı sunma hizmetleri başlattık."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.