Xinhua Türkiye

Video: Çin'de 'Geleceğin Kenti'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor

Abone Ol
https://youtu.be/y5wuCsPEmGo
Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan Xiong'an, Beijing'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Çin, Beijing'i ulusal başkent olarak üstlenmesi gerekli olmayan işlevlerden kurtarmak ve Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinin koordineli gelişimini ilerletmek için, 1 Nisan 2017'de Xiong'an Yeni Bölgesi'ni kurma planlarını duyurdu.
Çin'in en genç kenti olan ve "Geleceğin Kenti" olarak anılan Xiong'an Yeni Bölgesi'nin kurulmasının 5. yıldönümü, Cuma günü kutlanacak.
Çin'in çeşitli bölgelerinden hayallerinin peşinden koşmak için buraya gelen inşaatçılar, kentin bir plandan gerçeğe dönüşmesine tanık oldular.
HUANG XİWANG, China Xiong'an Grup'un Altyapı İnşaat Limited Şirketi'nde Ofis Direktörü:
"Hükümet, 2017 baharında Xiong'an Yeni Bölgesi'ni kurma planlarını duyurduğunda, 'Geleceğin Kenti' ile ilgili beklentilerle doluydum. Bir yıl sonra, şirketimizin içinde bir fırsat doğdu, onu değerlendirdim ve hiç tereddüt etmeden Xiong'an'a geldim. Xiong'an Yeni Bölgesi'nin kurucularından biri olarak, burada bir fark yaratabilmekten gurur duyuyorum."
Xiong'an'da 2021 yılı sonu itibariyle 177 kilit projenin inşaatına başlandı ve toplam 618,4 milyar yuan (97,2 milyar ABD doları) yatırım yapıldı. Projelerden 60'ı tamamlandı.
Bugüne kadar, kente giden ana yollar, kentin ana caddeleri, Ekolojik Koridor ve kentsel su sistemi şekillendi.
WANG SHUAİ, Xiong'an Akıllı Kent İnovasyon Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı:
"2018 yılının Ekim ayında Xiong'an Yeni Bölgesi'nde çalışma fırsatı bulduğum için şanslıyım. Rongdong bölgesinde, tüm zaman dilimlerinde bölge boyunca trafik akışını öngörebilmek ve kentin verimli ve güvenli şekilde çalışmasını sağlamak için on binlerce sensörle donatılmış 100 kilometreden fazla dijital yol inşa ettik. Bu arada, Baiyangdian Gölü'ndeki hava ve su kalitesi verilerini yönetim platformumuza göndererek dijital teknolojiyi ekolojik yönetimle birleştirdik. Ekibimizin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu deneyim, yaşamım boyunca verimli ve değerli olacak."
Çin yönetimi Xiong'an'ı, mavi gökyüzü, temiz havası ve suyu ile yenilikçi, yeşil, akıllı ve dünya standartlarında bir kent haline getirme söz verdi. Bölgedeki her bir karış arazi özenle planlanacak.
WU FANGFANG, China Xiong'an Grup'un Ekolojik İnşaat Yatırım Limited Şirketi'nde Peyzaj Daire Başkanı:
"Xiong'an Yeni Bölgesi'nde bahçeler yapma hayalimi gerçekleştirmek üzere Ağustos 2019'da China Xiongan Grup'a geldim. 300 küsur gün süren Yuerong Parkı'nın inşası sırasında bu arazinin çorak boş bir alandan güzel bir manzaraya dönüştüğüne tanık oldum. Arazinin yavaş yavaş parka dönüştüğüne tanık olmaktan çok memnunum. Xiong'an Yeni Bölgesi, gençlerin çabalarını gösterebilmeleri için alan olanak sağlayan büyük bir platform."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shijiazhuang'dan bildiriyor.