VakıfBank önümüzdeki sezon için Çinli yıldız Yuan Xinyue ile sözleşme imzaladı VakıfBank önümüzdeki sezon için Çinli yıldız Yuan Xinyue ile sözleşme imzaladı
https://youtu.be/sIwhGijhPpk
Çin, Kovid-19'un son yükselişini kontrol altına almak için kapalı yönetim ve kitlesel nükleik asit testleri gibi hızlı önlemler aldı.
Yetkililer, Çin anakarasında Pazartesi günü yerel olarak bulaşan yaklaşık 1.230 Kovid-19 vakası bildirildiğini söyledi.
Yeni enfeksiyonların 1.055'i Jilin'de, 96'sı ise Shanghai'da bildirildi.
Jilin'de ihtiyaç sahibi hiç kimsenin bakımsız kalmaması için tüm sakinler ziyaret ediliyor.

ZHANG XİAOHUİ, Yerel topluluk çalışanı
"Şehir genelinde nükleik asit testiyle geçen bir günün ardından bu gece kapı kapı dolaşıp karantina altındakilere testler yapıyoruz. Bazı çalışanlarımız malzeme topluyor. Yakında çalışmaya başlayacağız."

YAN LİLİ, Yerel topluluk çalışanı
"Saat 20.30, Juxin Mahallesinin 35 No'lu binasındayız. Bu gece karantina altındaki 300'den fazla aileye nükleik asit testi yapacağız."

Shangai'da, Pazartesi günü sabah 5'ten itibaren şehir genelinde yeni bir nükleik asit test kampanyası başlatıldı.
28 Mart sabah 05.00'ten 1 Nisan sabah 05.00'e kadar, Huangpu Nehri'nin doğu ve güneyindeki bölgelerde nükleik asit testi yapmak için geçici olarak kapalı yönetim uygulanacak.
Ardından, 1 Nisan saat 03.00'den 5 Nisan saat 03.00'e kadar, bu kez esas olarak Huangpu Nehri'nin batısındaki kentsel bölgelerde benzer biçimde geçici kapalı yönetim uygulanacak ve test yapılacak.

Dİ LİHUA, Shanghai sakini
"Bir komşumdan, sağlık görevlileri ve gönüllülerin mahallemizde geçici bir ev aradıklarını söyleyen bir telefon aldım, bu yüzden hemen onlara evimi ödünç verdim. Bu yaptığım gerçekten çok küçük bir şey. Herkesin sağlığı için çok yoruluyorlar. Gerçekten onlara hayranım, salgınla mücadelede onlara yardımcı olmak istiyorum. Birbirimize yardım etmeli ve salgını birlikte yenmeliyiz."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shanghai ve Jilin'den bildiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI