İSTANBUL, 12 Eylül (Xinhua) -- Türkiye ve Çin iş dünyasından 100'den fazla temsilci, ikili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik görüşlerini paylaşmak üzere İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Çin Ticari ve Ekonomik İlişkileri Geliştirme Sempozyumu'nda bir araya geldi.

2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

"Dışa Açılmış Bir Çin, Kazan-Kazan Dünyası" temasıyla Salı günü düzenlenen sempozyumda Çin'in ekonomik kalkınması, Çin ile Türkiye arasındaki ticari işbirliği ve Türk vatandaşların Çin'e seyahatini kolaylaştıran politikalar ele alındı. Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, "Geleceğe baktığımızda Çin'in üst düzey dışa açılma politikasının, Türkiye dahil tüm dünya ülkelerinin fırsatları paylaşmasına ve kazan-kazan işbirliğini ve ortak refahı gerçekleştirmesine imkan vereceğini görüyoruz" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Korhan Kurdoğlu Çinli şirketleri, başta yüksek değere sahip sektörlerde olmak üzere Türkiye'deki yatırımlarını genişletmeye davet etti. Kurdoğlu, Çin'in tüm dünyadan yatırımcı ve girişimcileri kendine çekmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi. İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Özer ise, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesinde Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin artan önemini vurguladı. Sempozyuma DEİK ve Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliği yaptı.

Kaynak: rss