Xinhua Türkiye

Video: Binlerce sağlık çalışanı Kovid-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için Shanghai'a akın etti

Abone Ol
https://youtu.be/EVUUObDF8bI
Çin'in 15 eyalet düzeyinde bölgesinden 38.000'den fazla sağlık çalışanı yeniden artışa geçen Kovid-19 ile mücadelesinde megakente yardımcı olmak için Çin'in ekonomi merkezi Shanghai'a akın etti. Bunlardan yaklaşık 27.000'i örnek alma ve test çalışmalarıyla görevlendirilirken, 11.000'i geçici hastanelerde çalışıyor.
CHEN CONG, Hubeili sağlık çalışanı: "Hubei eyaletinin Wuhan kentinden geldim. Shanghai'ın desteğe ihtiyacı olduğunu duydum ve bu yüzden derhal buraya gelmek için gönüllü oldum."
YANG XUBİN, Anhuili sağlık çalışanı: "Buraya Anhui eyaletinden toplam 650 sağlık çalışanı geldi."
LU XİANG, Jiangsulu sağlık çalışanı: "Gördüğünüz üzere burası geçici olarak büyük bir depodan dönüştürülmüş 13.600 yataklı Lingang geçici hastanesi. Hastaneden Jiangsu sağlık ekibi, Huashan Hastanesi ve Zhejiang sağlık ekibi sorumlu."
MA QUANFU, Hubeili sağlık çalışanı: "Geçici hastanedeki hastaların tedavisinde hastaların yeterli tedavi ve manevi destek almalarını sağlamak için Shanghai sağlık görevlileriyle koordineli olarak ve tedavilerine devam edeceğiz." Sağlık çalışanlarının yanı sıra, eyalet düzeyindeki diğer bölgelerden sebze ve meyveler, gıda tedarikini sağlamak için Shanghai'a gönderiliyor. Megakent, geçici olarak kapalı yönetim altında bulunuyor. Shanghai Çarşamba günü, son dönemde yeniden artışa geçen Kovid-19 enfeksiyonlarını kontrol altına alma çabaları kapsamında yeni bir toplu test turu başlattı. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Shanghai'dan bildiriyor.