Politika

Venezuela Dışişleri Bakanı: ABD yaptırımları Venezuela'ya yönelik 'kapsamlı saldırının' bir parçası

Arreaza, "Bu, sadece yaptırımlar (yani) tek taraflı zorlayıcı tedbirlerden ibaret değil. Bunu kapsamlı, siyasi ve diplomatik, kesinlikle ekonomik, iletişimsel ve ideolojik bir...

Abone Ol

Arreaza, "Bu, sadece yaptırımlar (yani) tek taraflı zorlayıcı tedbirlerden ibaret değil. Bunu kapsamlı, siyasi ve diplomatik, kesinlikle ekonomik, iletişimsel ve ideolojik bir saldırı olarak görelim. Bu paralı askerlerin operasyonlarıyla düzenlenen gerçek bir saldırı" dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı, bu alandaki uzmanlarla Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne akredite diplomatik elçileri biraraya getiren "Tek Taraflı Zorlayıcı Önlemler: Uluslararası Hukuka Saygısızlık ve Ciddi İnsani Sonuçlar" isimli çevrimiçi düzenlenen bir akademik konferansın açılışında konuştu.

Arreaza, Washington tarafından uygulanan tedbirler için "Venezuela ekonomisine ve Venezuela halkına zarar verdiğine ve insanlığa karşı suç teşkil ettiğine şüphe yok" dedi. Venezuela Dışişleri Bakanı, tek taraflı zorlayıcı tedbirlerin her açıdan uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğunu söyledi ve bunun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kendisi tarafından farklı müzakereler ve kararlarda açıkça ortaya konduğunu ifade etti.