Politika

Ürdün ve Mısır, ateşkesin sürdürülmesi ve İsrail'in ihlallerine son verilmesi çağrısında bulundu

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri tarafından düzenlenen basın toplantısında iki taraf, "barış sürecini baltalayan yasadışı İsrail ihlalle...

Abone Ol

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri tarafından düzenlenen basın toplantısında iki taraf, "barış sürecini baltalayan yasadışı İsrail ihlallerine karşı koymaya" yönelik devam eden koordinasyonu yineledi. İki diplomat ayrıca işgali sona erdirecek aktif uluslararası eylemin yeniden başlatılması yönünde siyasal çözüm bulunmasına ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu 1967 sınırları temel alınarak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını güvence altına alan adil ve kapsamlı bir barışın gerçekleştirilmesine yönelik çabaları da ele aldı.

Safedi, iki ülkenin, işgal sona ermedikçe ve iki devletli bir çözüme ulaşılmadıkça adil ve kapsamlı bir barışın olmayacağı konusunda mutabakata vardığını belirtti. İsrail tarafının, Şeyh Cerrah sakinlerini evlerinden çıkarmaya hakkı olmadığını yeniden vurgulayan Safedi, bu tür hareketlerin "durumu tekrar patlama noktasına taşıyacağı ve uluslararası toplumun önlemesi gereken bir savaş suçu teşkil edeceği" uyarısında bulundu.