UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

BM kuruluşu, Mogadişu'da yayınladığı bir açıklamada, Japon hükümetinden gelen fonun Kovid-19 aşılarının gereksinimlerini karşılamak için 33 sağlık tesisinde soğuk zincir ekipmanı tedarikini destekleyeceğini belirtti. Açıklamada, fonun, sağlık çalışanları ile tıbbi teknisyenleri soğuk zincir ekipmanının bakımı ve kullanımı konusunda eğitmek için de kullanılacağı kaydedildi.

Fon, ülkenin üstlendiği en büyük aşılama faaliyetlerinden birini hayata geçirmek için UNICEF'in Somali Sağlık Bakanlığı'na verdiği genel desteğin bir parçası. COVAX vasıtasıyla 300 bin doz Oxford-AstraZeneca aşısı alan Somali, kitlesel aşılama programını 16 Mart tarihinde başlatmıştı.

Somali, 11 Nisan'da ise, Çin'in Kovid-19 pandemisine karşı mücadeleyi hızlandırmak için bağışladığı 200 bin doz Sinopharm aşısını teslim almıştı. Salı günü itibarıyla Somali'de toplam 14 bin 475 Kovid-19 vakası teyit edilirken, 6 bin 579 kişi iyileşti ve 762 pandemi kaynaklı ölüm bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI