Söz konusu veriler, Çin GNSS (Küresel Uydu Navigasyon Sistemi) ve LBS (Konum tabanlı hizmet) Birliği tarafından Salı günü yayınlanan, Çin'in Uydu Navigasyon ve Konumlandırma Hizmetleri Endüstrisi (2021) üzerine resmi bir raporda yer aldı. Uydu navigasyon teknolojisinin geliştirilmesi ve uygulanmasıyla doğrudan bağlantılı olan endüstrinin temel sektörleri arasında çip, cihaz, algoritma, yazılım, navigasyon verileri, terminal ekipmanı ve altyapı yer alıyor.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Söz konusu sektörler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 129,5 milyon yuan üretim değeri bildirdi ve bu miktar endüstrinin toplam üretim değerinin yüzde 32,11'ini oluşturdu. Rapora göre, uydu navigasyon uygulamaları ve hizmetlerinin toplam üretim değeri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,9 artışla 273,8 milyar yuan olarak gerçekleşti ve bu miktar toplam üretim değerinin değerinin yüzde 67,89'unu oluşturdu.

Editör: İRFAN KARSLI