Sağlık

Ukrayna'da Çin'in CoronaVac aşısı ile aşılama başladı

Bakan, Salı günü Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısında, "Sağlık Bakanlığı aşının tüm testlerini ve laboratuvar kontrollerini tamamladı. Bugün itibarıyla CoronaVac ile aşı...

Abone Ol

Bakan, Salı günü Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısında, "Sağlık Bakanlığı aşının tüm testlerini ve laboratuvar kontrollerini tamamladı. Bugün itibarıyla CoronaVac ile aşılama sürecini başlatıyoruz" dedi. Stepanov, CoronaVac aşılarının yaşlılar ve onlara bakan kişilerin yanı sıra, Tokyo'daki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na hazırlanan sporculara, askeri personele, polis memurlarına, sosyal hizmetler ve eğitim çalışanlarına da yapılacağını söyledi.

Ukrayna, 9 Mart'ta CoronaVac aşısının kullanımını resmen onayladı. CoronaVac aşısının ilk partisinin 25 Mart'ta Ukrayna'ya ulaştığını belirten Stepanov, diğer dozların Nisan-Mayıs ayları içinde teslim edileceğini ifade etti. Ukrayna 24 Şubat'ta aşılama kampanyasına başlamış olsa da geçen aydan bu yana ülkede Kovid-19 vakaları artışa geçti. Ukrayna sağlık yetkililerine göre Salı günü itibarıyla ülkede toplam 1 milyon 872 bin 785 Kovid-19 vakası görüldü. Toplam can kaybı 37 bin 758 olurken 1 milyon 430 bin 234 hasta iyileşti.