Politika

Ukrayna ordusu, Donbass'a saldırı hazırlığı yapmadığını iddia etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, basında yer alan saldırı planı olduğuna dair iddiaların "doğru olmadığını ve bir dezenformasyon kampanyası olduğu...

Abone Ol

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, basında yer alan saldırı planı olduğuna dair iddiaların "doğru olmadığını ve bir dezenformasyon kampanyası olduğunu" ifade etti. Genelkurmay Başkanı Homçak, Ukrayna'nın topraklarını geri almak için güç kullanımına karşı olduğunu çünkü böylesi bir hamlenin çok sayıda asker ile sivilin ölümüne yol açmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Homçak, eğer çatışma bölgesindeki durum kötüleşirse Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık verme hakkının baki olduğunu kaydetti. Öte yandan, bölgedeki silahlı çatışmaların şiddeti giderek arttığı halde Homçak, durumun kontrol altında olduğunu sözlerine ekledi. Bu yılın başından beri Donbasslı isyancılarla Ukrayna hükümetine bağlı güçler arasındaki silahlı çatışma artmış, Kiev'in açıkladığı verilere göre 20 Ukraynalı asker ölmüş ve 57 asker ise yaralanmıştı.