İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Ukrayna'nın resmi haber ajansı Ukrinform'un yayınladığı habere göre, Antonov şirketinin Ticari İşler İdaresi Başkanı Andrey Blagovisny, Cuma günü Kiev'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Antonov'un, beş yıllık sözleşme uyarınca, kalıcı olarak iki adet An-124-100 uçağı temin etmesi gerekiyor. Uçakların, Almanya'nın Leipzig Havalimanı'nda bekleme modunda park edilmiş olması gerekiyor. Antonov'un, ilave talep üzerine üç uçak daha göndermesi gerekiyor" dedi.

Blagovisny'e göre, anlaşma ayrıca, gerekli olması durumunda, Antonov'un NATO ve AB ülkelerinin çıkarları çerçevesinde hava ikmal misyonları gerçekleştirmek üzere dünyanın en büyük uçağı olan An-225 Mriya'nın yanı sıra Antei, An-26 ve An-74 ulaştırma uçaklarını temin etmesini öngörüyor.

SALIS programı, üye ülkelerin, kaynaklarını biraraya getirerek, ittifaka, ağır yükleri havayoluyla dünya genelinde taşıyabilme olanağı sunan özel uçaklar kiralamasını sağlıyor. SALIS programında halihazırda Belçika, Polonya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Norveç, Macaristan ve Fransa olmak üzere dokuz ülke bulunuyor. Ukrayna, NATO ile 2006 yılından beri SALIS çerçevesinde işbirliği yapıyor. Taraflar arasında 2019 yılında imzalanan mevcut sözleşme, 31 Aralık 2021 tarihinde sona eriyor.

Editör: İRFAN KARSLI