Sağlık

Tunus hükümeti hastanelerde oksijen sıkıntısını önleme konusunda kararlı

Meşişi bakanlığa yaptığı ziyarette, hastanelerde tıbbi oksijen eksikliğini gidermeye yönelik pratik çözümleri incelemek üzere düzenlenen bir toplantıya başkanlık etti. Tunus h...

Abone Ol

Meşişi bakanlığa yaptığı ziyarette, hastanelerde tıbbi oksijen eksikliğini gidermeye yönelik pratik çözümleri incelemek üzere düzenlenen bir toplantıya başkanlık etti. Tunus hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Tunus Başbakanı, komşu ülkelerden oksijen ithal ederek sıkıntıyı çözme çağrısı yaptı.

Meşişi, "Özellikle Kovid-19 pandemisine karşı savaşta olduğumuzu dikkate alacak olursak oksijen sıkıntısını önlemek için olası tüm senaryoları düşünmeli ve iyi hazırlık yapmalıyız" diye konuştu. "Hükümet, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için lojistik destek ve insan kaynağı sağlayacaktır" diyen Meşişi, pandemiyi kontrol altına almaya yönelik çabaların iki katına çıkarılması çağrısında bulundu. Meşişi ayrıca büyük miktarda oksijen temin ederek Tunus'u bu sağlık krizinde desteklediği için Cezayir'e de teşekkürlerini ifade etti.