Sağlık

Tokyo'daki yeni Kovid-19 vakaları üst üste 10. günde de 500 sınırının altında kaldı

Son rakam, enfeksiyonların günlük toplamının üst üste 10. günde de 500 sınırının altında kaldığını gösterdi. Metropol Valiliği, Salı günü testleri pozitif çıkanlardan 157'sini...

Abone Ol

Son rakam, enfeksiyonların günlük toplamının üst üste 10. günde de 500 sınırının altında kaldığını gösterdi. Metropol Valiliği, Salı günü testleri pozitif çıkanlardan 157'sinin hasta olduğu teyit edilmiş kişilerle yakın temasta bulunanlar olduğunu bildirdi. Ancak yerel yönetim, geri kalan 193 vakada virüs bulaşma şeklinin bilinmediğini belirtti.

Son istatistiklere göre, testleri pozitif çıkanların çoğu, 20'li yaşlarda olanlar. Bunları 50'li yaşlarda olanlar takip ediyor. İstatistikler, başkentte Kovid-19 testleri pozitif çıkan, üçüncü yüksek yaş grubunun ise 30'lu yaşlardakiler olduğunu gösterdi.

14 milyon nüfuslu kentteki yerel hükümet, durumu ciddi olarak tanımlanan hasta sayısının ise 92 olduğunu belirtti. Bu rakam önceki gün 97 olarak bildirilmişti.

Hastaneye kaldırılan hastalar gibi, durumu ciddi olan hastalar da hastane ve özel tıbbi tesislerde Kovid için özel hazırlanmış yoğun bakım ünitelerinde yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyabiliyor ve çoğu durumda hastaların nefes almak için solunum cihazlarına ihtiyacı oluyor.

Son rakamlara göre, Japonya'nın 47 vilayeti arasında, pandeminin başlamasından bu yana en çok etkilenen Tokyo'da hayatını kaybedenlerin sayısı 1.164 kişiye yükseldi.