Ekonomi

The Guardian: Yükselen enerji fiyatları ABD'deki evsizleri vurdu

LONDRA, 4 Mart (Xinhua) -- İngiliz gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, yakıt fiyatları geçen sene keskin bir şekilde yükseldi ve süren kriz petrol arzını daha da aksattı...

Abone Ol

LONDRA, 4 Mart (Xinhua) -- İngiliz gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, yakıt fiyatları geçen sene keskin bir şekilde yükseldi ve süren kriz petrol arzını daha da aksattığı için fiyatların tırmanmaya devam etmesi bekleniyor. Amerikan Otomobil Birliği'ne atıfta bulunan gazete, ABD'de Salı günü bir galon benzinin ortalama 3,6 ABD dolarına mal olduğunu, bunun bir yıl önce 2,7 dolar olduğunu söyledi. Gazete, yükselen fiyatların "orantısız şekilde düşük gelirli Amerikalılara zarar verdiğini" ekledi.

Washington eyaletinde yaşayan Louie Vashiomiattii, Guardian'a yeni bir daireye parası yetmemesi nedeniyle yaklaşık iki ay önce minibüsüne taşındığını kaydetti. Vashiomiattii, "Her gün uğraştığım en stresli şey bu" dedi ve "Minibüse bindiğimde benzinin ne kadar tutacağını bilmiyordum" diye ekledi. The Guardian, bu kişinin yakıta günde yaklaşık 40 dolar harcadığını, bunun da çoğunluğunu kışın ısınmak için kullandığını belirtti.