Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

LONDRA, 28 Aralık (Xinhua) Gazeteye göre, Orta Amerika ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçırılan insanlar sözleşmeli tarım işçileri olarak ülkede hapsedilmiş durumda. Habere göre, Georgia eyaletinin güneyinden Florida ile Teksas eyaletlerine kadar uzanan büyük bir insan ve işçi kaçakçılığı operasyonuna yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Ekim ayında 20'den fazla sanık federal komplo ile suçlandı. İddianameden alıntı yapan gazetede, en az iki işçinin yaşam ve çalışma koşulları nedeniyle hayatını kaybettiği ve bir diğerinin de defalarca tecavüze uğradığı belirtildi.

Haberde, "ABD'deki tarım işçileri, özellikle göçmen işçiler… sürekli olarak yüksek oranda cinsel saldırı, taciz gibi çeşitli istismarlara uğruyor; ücret hırsızlığı, yaralanmalar, iş kazaları ve tehlikeli kimyasallara maruz kalma dahil olmak üzere güvenlik sorunları yaşıyor" ifadeleri yer aldı. 1935'te kabul edilen Ulusal Çalışma İlişkileri Yasası ve 1938'deki Adil Çalışma Standartları Yasası kapsamında olmadıkları için bu insanların çok az koruma altında oldukları vurgulandı. Haberde, ABD'li bir düşünce kuruluşu olan Ekonomi Politikaları Enstitüsü'nde göçmenlik yasası ve politika araştırmaları direktörü Daniel Costa'nın, ABD tarım sektöründe iş kanununun uygulanması konusundaki büyük eksikliğin yaygın işçi istismarlarında ana faktör olduğuna dair tespitlerine de yer verildi.

Editör: İRFAN KARSLI