Sağlık

Teksas'ta bir kişi Johnson & Johnson aşısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Yetişkin bir kadın J&J aşısı olduktan sonra hastaneye kaldırıldı. Söz konusu kişinin belirtileri, Amerika Birleşik Devletleri genelinde görülen altı kan pıhtılaşması vakas...

Abone Ol

Yetişkin bir kadın J&J aşısı olduktan sonra hastaneye kaldırıldı. Söz konusu kişinin belirtileri, Amerika Birleşik Devletleri genelinde görülen altı kan pıhtılaşması vakasıyla benzerlikler gösteriyor. Ancak uzmanlar, söz konusu belirtilere aşının neden olup olmadığını kesin olarak bilmediklerini söylediler.

Eyalet kayıtları, Teksas'ta yaklaşık 616.000 J&J aşısı yapıldığını ve bunun tek hastaneye yatış vakası olduğunu gösteriyor. Johnson & Johnson aşısı uygulanan altı kişide nadir kan pıhtılaşması vakası görülmesinin ardından ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ile ABD İlaç ve Gıda İdaresi geçen hafta ortak bir yazılı açıklama yayınlayarak, söz konusu aşının kullanımının geçici olarak durdurulması çağrısında bulunmuşlardı. Bunun üzerine aralarında Teksas'ın da bulunduğu çok sayıda eyalet J&J aşılarının kullanımını durdurmuştu.