Sağlık

Tayland'da okullar katı önlemlerle yeniden açıldı

Ocak ayı başında Eğitim Bakanlığı, azami kontrol altındaki bölge ilan edilen 28 il ve bölgede okulların kapatılması talimatı vermişti. 1 Şubat'tan itibaren başkent Bangkok dah...

Abone Ol

Ocak ayı başında Eğitim Bakanlığı, azami kontrol altındaki bölge ilan edilen 28 il ve bölgede okulların kapatılması talimatı vermişti. 1 Şubat'tan itibaren başkent Bangkok dahil 27 ildeki tüm kamu ve özel okulların yanı sıra diğer eğitim kurumlarında de yüz yüze derslere başlamasına izin verildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta okula girmeden önce bir kız çocuğunun elleri dezenfekte ediliyor ve ateşi ölçülüyor, 1 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)

Samut Sakhon'da ise Aralık ayı ortasında balık pazarındaki bir satıcının enfeksiyon kaptığının teyit edilmesinin ardından patlak veren son yayılmadan dolayı okullar hâlâ kapalı. Okullarda, sınıflara 25 öğrenciden daha fazlasının alınmaması, maske takılması ve ellerin alkol bazlı jel ile yıkanması gibi pandemi önlemlerine katı biçimde uyulması gerekiyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta okula girmeden önce bir erkek çocuğunun elleri dezenfekte ediliyor ve ateşi ölçülüyor, 1 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir kız çocuğu, okula girmeden önce ellerini dezenfekte ediyor, 1 Şubat 2021. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)