Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı'nın verileri, Tayland'da görülen Kovid-19 vaka sayısının son 24 saatte 18 bin 912 artarak 697 bin 287'e yükseldiğini, ölüm sayısının ise 178 artışla 4 bin 857'ye ulaştığını gösterdi. Pandeminin en çok etkilediği illerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısmi kapanma gibi sert önlemlere rağmen, Güneydoğu Asya ülkesindeki günlük vaka artışları Temmuz ayında keskin bir şekilde tırmanmaya devam etti.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Kritik durumdaki hasta sayısı 4 bin 691'e, solunum cihazına bağlı hasta sayısı ise bin 32'ye yükseldi. Bu, başkent Bangkok gibi pandemiden ağır darbe alan bölgelerdeki sağlık sistemi üzerindeki baskıyı artırıyor. Yerel medya, artan vakalar nedeniyle yetkililerin mevcut kısıtlama önlemlerini iki hafta daha uzatmayı değerlendirdiğini bildirdi.

Nüfusun sadece yüzde 5,5'inin tam olarak aşılandığı Tayland'da aşılama oranı hala çok düşük seyrediyor. Bununla birlikte son dönemde aşılama sürecini hızlandıran Güneydoğu Asya ülkesi, uygulanan tek doz aşı sayısında Cuma günü yeni bir rekora ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI