Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

"Phuket Sandbox" programının bir parçası olan yeniden açma planına, Cuma günü Başbakan Prayut Çan-oça başkanlığında yapılan Ekonomik Durum Yönetimi Merkezi toplantısında onay verildi. Bakanlar kurulunun onayından geçmesi gereken plana göre, düşük ve orta riskli ülkelerden Phuket'e gelen yabancı ziyaretçiler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış Kovid-19 aşılarıyla tam olarak aşılanmış olmaları halinde zorunlu karantinadan muaf olabilecek.

Ziyaretçilerin en az 14 gün adada kalması gerekiyor ama bu süre boyunca burada serbestçe gezebilecek, sonra da Tayland'da başka bir noktaya gidebilecekler. Ülke ayrıca, yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde başkent Bangkok ile Pattaya ve Chiang Mai gibi popüler turistik destinasyonlar dahil dokuz şehirde aşı olmuş yabancı ziyaretçileri tekrar ağırlamayı planlıyor.

Tayland'da Cuma günü itibarıyla toplam vaka sayısı 171 bin 979'a yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı bin 177'ye ulaştı. Ülkedeki can kaybı, Nisan ayının ilk günlerinde salgında üçüncü dalganın yayılmaya başlamasından bu yana on kattan fazla arttı.

Editör: İRFAN KARSLI