Politika

Taliban, geçici hükümetin diğer bakanlarını belirledi

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Salı günü yaptığı açıklamayla Afganistan'da yeni kurulan geçici hükümetin, geriye kalan bakan ve üyelerini belirlediğini duyurdu. Basın topl...

Abone Ol

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Salı günü yaptığı açıklamayla Afganistan'da yeni kurulan geçici hükümetin, geriye kalan bakan ve üyelerini belirlediğini duyurdu. Basın toplantısında konuşan Mücahid, "Kabine'nin yeni atanan üyeleri arasında, doktorlar ve yüksek eğitim görmüş kişiler gibi profesyonellerin yanı sıra azınlıklardan kişiler bulunuyor" dedi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde bir güvenlik kontrol noktasında devriye gezen Afgan Taliban üyeleri, 15 Eylül 2021. (Fotoğraf: Ajmal Kakar/Xinhua)

Yeni belirlenen kabine üyelerinin Taliban'ın dini lideri Molla Hibetullah Ahundzade'nin emriyle atandığını söyleyen Mücahid, kıdemli bir iş insanı olan Hacı Nurettin Azizi'nin Ticaret Bakanı Vekili ve Dr. Qalandar Ebad'ın Halk Sağlığı Bakan Vekili olarak tayin edildiğini sözlerine ekledi. Mücahid uluslararası toplumun, İslam Emirliği'ni tanımasını umduğunu da ifade etti.

Afganistan'ın doğusundaki Host kentindeki eski Host Koruma Gücü (KPF) askeri merkezinde nöbet tutan bir Taliban üyesi, 15 Eylül 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Basın toplantısında, radikal İslam Devleti örgütü, El Kaide ve diğer terör örgütlerinin Afganistan'da bulunduğu iddiasını reddeden Mücahid, İslam Emirliği'nin tüm terörist gruplarını ezmeye gücünün yettiğini ve Afganistan topraklarının hiçbir ülkeye karşı kullanılmasına izin vermeyeceğini vurguladı.