Politika

Suudi liderliğindeki hava saldırısı Yemen'in ortasındaki Husi destek kuvvetlerini vurdu

Marib'den ismini vermek istemeyen kaynak, "Saldırılar, batıdaki Sirvah bölgesinden Al-Mashjah ve Al-Kassarah cephelerine savaşçıları taşıyan birkaç kamyoneti vurdu" dedi. Kayn...

Abone Ol

Marib'den ismini vermek istemeyen kaynak, "Saldırılar, batıdaki Sirvah bölgesinden Al-Mashjah ve Al-Kassarah cephelerine savaşçıları taşıyan birkaç kamyoneti vurdu" dedi. Kaynak ayrıca Yemen hükümeti ordusunun Marib'in batısındaki çok sayıdaki cephede Husi isyancıların şafak vakti başlattığı saldırıyı püskürttüğünü söyledi.

Öte yandan Husilerin kontrolündeki Al-Masirah TV, Sirvah'taki Husi konumlarına yedi koalisyon hava saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi. İran'ın desteklediği Husiler, Şubat ayında Suudi destekli Yemen hükümetine karşı, ülke içinde yerinden edilmiş 2 milyon insana ev sahipliği yapan petrol zengini Marib'i ele geçirebilmek için büyük bir saldırı başlatmıştı. Birleşmiş Milletler, Marib'e yönelik saldırının dev bir insani yıkım yaratabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Yemen'deki savaşan taraflar ve diğer ilgililer arasında BM aracılığında yürütülen son müzakereler, ateşkes anlaşması sağlamak hususunda başarısız olmuştu.

Yemen'de 2014 yılının sonundan beri süren iç savaş, Husi milislerinin ülkenin kuzeyindeki birkaç vilayetin yönetimini ele geçirdikten sonra uluslararası olarak tanınan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini başkent Sana'dan çıkmaya zorlamasıyla başlamıştı. Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, 2015 yılının Mart ayında Hadi hükümetini desteklemek için Yemen'deki çatışmaya müdahale etmişti.