Politika

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon Yemen'de Husilere yönelik hava bombardımanını yoğunlaştırdı

Adının gizli kalması koşuluyla Xinhua'ya konuşan bir yerel askeri kaynak, "Marib'in Abdiya ilçesi ve çevredeki bölgelerde çok sayıda hava saldırısı Husi militanlarına ait birç...

Abone Ol

Adının gizli kalması koşuluyla Xinhua'ya konuşan bir yerel askeri kaynak, "Marib'in Abdiya ilçesi ve çevredeki bölgelerde çok sayıda hava saldırısı Husi militanlarına ait birçok askeri aracı tamamen imha etti" dedi. Suudi askeri koalisyonu günün erken saatlerinde, düzenledikleri hava operasyonlarında Marib'de, özellikle kargaşanın yaşandığı Abdiya ilçesinin yakınlarında 150 Husi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu. Söz konusu askeri kaynak, son birkaç gündür Suudi hava bombardımanlarında yüzlerce Husi'nin öldüğü veya yaralandığını söyledi.

İran destekli Husi militanları Şubat ayında, Suudi destekli Yemen hükümetinin ülkenin kuzeyindeki son kalesi olan Marib'in kontrolünü ele geçirmek için büyük bir saldırı başlatmıştı. Yemen, Husi militanlarının uluslararası alanda tanınırlığı olan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi hükümetini başkent Sana'dan çıkarmaya zorladığı Eylül 2014'den bu yana iç savaşın içinde bulunuyor.