Çin'in ekonomi üretimi sel dönemine rağmen artışını sürdürdü Çin'in ekonomi üretimi sel dönemine rağmen artışını sürdürdü

MANAMA, 10 Aralık (Xinhua) Anlaşmalar, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Salman Bin Hamad El Halife ile Bahreyn'i ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman el-Suud'un eş başkanlığında, Bahreyn'in Sahir Sarayı'nda toplanan Suudi Arabistan-Bahreyn Koordinasyon Konseyi'nin ikinci toplantısı sırasında yapıldı. Toplantıda Bahreyn ile Suudi Arabistan ortaklığında çeşitli sektörlerde faaliyet gösterecek bir holding şirketinin kurulması için bir fizibilite çalışması yürütülmesine karar verildi. Toplantıda Bahreyn'in Petrol ve Doğalgaz Holding Şirketi ile Suudi Arabistan'ın Aramco şirketi arasında petrol ve doğalgaz, döngüsel ekonomi ve hidrojen üretim teknolojisi alanlarında işbirliği yapılması da masaya yatırıldı.

Konsey, teklif edilen iki ülke arasındaki Kral Hamad Köprüsü ve tren yolu şebekesi projelerini yöneten komiteye ekonomik ve mali fizibilite çalışmalarını bir ay içinde bitirmesi konusunda baskı yaptı. Perşembe günü Bahreynli mevkidaşı Abdullatif bin Rashid Alzayani ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan el-Suud, İran'a "(2015 tarihli) nükleer programına ilişkin anlaşmaya geri dönme konusunda da fazla rol üstlenme" çağrısında bulundu. Bahreyn, Suudi Arabistan veliaht prensinin Körfez turunun dördüncü ayağını oluşturuyor. Körfez İşbirliği Konseyi üyelerine yaptığı bu ziyaretler kapsamında daha önce Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve Umman'a giden veliaht prens, Kuveyt'e yapacağı ziyaretle bu turu sonlandıracak.

Editör: İRFAN KARSLI