Politika

Suriye'nin başkanlık seçimi kampanyaları başladı

Esad, teması "Umut İş Başında" olan seçim kampanyasını, Şam ve diğer vilayetlerdeki ana caddeleri dolduran ve birçoğunda Suriyeli iş insanları ile ünlülerin yer aldığı posterl...

Abone Ol

Esad, teması "Umut İş Başında" olan seçim kampanyasını, Şam ve diğer vilayetlerdeki ana caddeleri dolduran ve birçoğunda Suriyeli iş insanları ile ünlülerin yer aldığı posterlerle başlattı. Esad'ın rakibi Abdullah Sellum Abdullah ve Mahmud Muri, mevcut başkanın popülerliğine kıyasla daha az postere sahipti.

Avukat ve Suriye merkezli muhalefetin bir üyesi olan Muri, kampayasına "tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması" gerektiğine dair belirgin bir slogan olan "Birlikte" manşetiyle start verdi. Suriye meclisinin eski bir üyesi ve eski devlet bakanı olan üçüncü aday Abdullah'ın kampanyasında ise yatırımlarla ilgili sloganlar dikkat çekti. Seçim gününün yurtdışındaki Suriyeliler için 20 Mayıs ve ülke genelinde ise 26 Mayıs olarak düzenlenmesi planlandı. Sokaklardaki afişler ise insanları "Suriye'nin geleceği" için oy verme sürecinin bir parçası olmaya çağırıyor.