Politika

Suriye, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde nüfusu artırma planını kınadı

Suriye devlet haber ajansı SANA'ya göre, Dışişleri Bakanlığı, Bennett'in açıklamasının "Golan'ın dün de bugün de bir Arap ve Suriye toprağı olduğu ebedi gerçeğini değiştiremey...

Abone Ol

Suriye devlet haber ajansı SANA'ya göre, Dışişleri Bakanlığı, Bennett'in açıklamasının "Golan'ın dün de bugün de bir Arap ve Suriye toprağı olduğu ebedi gerçeğini değiştiremeyeceğini" belirtti. İsrail işgal yönetiminin tüm uygulamalarının "geçersiz, hükümsüz ve yasal bağlayıcılıktan yoksun" olduğunu söyleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye ordusunun "Golan Tepeleri'ni İsrail işgalinden kurtarmaya ve İsrail'in planlarını bozmaya kararlı" olduğunu vurguladı.

İsrail Başbakanı Bennett Pazartesi günü daha erken saatlerde, "Golan Tepeleri stratejik bir hedeftir" diyerek "İsrail hükümetinin amacı Golan Tepeleri'ndeki yerleşimcilerin sayısını iki katına çıkarmak ve iki yeni yerleşim birimi kurmaktır" açıklamasında bulundu. İsrail, 1967 savaşında Batı Şeria ve Gazze Şeridi ile birlikte Golan Tepeleri'ni ele geçirmiş, 1981'de de uluslararası toplumun büyük bölümü tarafından hiçbir zaman tanınmayan bir hamleyle bölgeyi ilhak etmişti.