Ekonomi

Suriye Devlet Başkanı, İran Dışişleri Bakanı'yla ekonomik işbirliğini görüştü

İki taraf, ekonomik ve ticari işbirliğinin yanı sıra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlarla mücadele yöntemlerini ele aldı. İki taraf arasındaki görüş...

Abone Ol

İki taraf, ekonomik ve ticari işbirliğinin yanı sıra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlarla mücadele yöntemlerini ele aldı. İki taraf arasındaki görüşmede son bölgesel ve uluslararası gelişmeler de gündeme geldi.

SANA'nın bildirdiğine göre Abdullahiyan, Esad'a İşbirliği ve Ortaklık Konferansı'nın sonuçları hakkında bilgi verdi ve her iki taraf bölgenin geleceğinin, bölge halkının iradesiyle belirlenmesi gerektiğini teyit etti. Esad ayrıca Suriye ile İran arasındaki sürekli işbirliğinin, iki ülke ve iki halkın çıkarlarının korunmasında, özellikle de terörle mücadelede olumlu sonuçları olduğunu vurguladı.

Esad, Suriye'nin tüm topraklar kurtarılıncaya kadar terörle mücadeleye devam edeceğini söyledi. İran ve Suriye'nin, teröre karşı savaşta büyük zaferler kazandığına dikkat çeken Abdullahiyan ise ülkesinin terörün her türüne karşı mücadelede Suriye'ye ve halkına desteğini sürdüreceğini yineledi.