Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, İsrail saldırılarının ABD ve bazı BM Güvenlik Konseyi üyelerinin "sınırsız" desteğinin bir sonucu olduğunu söyledi. Suriye hükümeti, Çarşamba günü şafak vakti İsrail'in Suriye askeri üslerine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "Suriye, BM Güvenlik Konseyi'nden BM Şartı çerçevesinde üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesini ve en önemlisi uluslararası barış ve güvenliği korumasını yeniden talep ediyor" denildi. İsrail'in Çarşamba günü erken saatlerde, Suriye'nin başkenti Şam'ın batı kırsalındaki bir askeri üsse düzenlediği füze saldırısı sonucu bir asker ölmüş, üç asker de yaralanmıştı.

SANA, füze saldırısının şafak vakti Suriye hava sahasının dışından yapıldığını ve Şam'ın batısında bulunan Zabadani banliyösündeki bir hava savunma birimini hedef aldığını söyledi.

Haberde, Suriye hava savunmasının, füzelerin bir kısmını durdurduğu belirtildi. Bu arada Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail saldırısının Zabadani'de Şii Lübnan Hizbullahı tarafından yönetilen bir üssü hedef aldığını söyledi. İngiltere merkezli gözlemci örgüte göre, hedeflenen üs Hizbullah tarafından silah taşımak için kullanılıyordu.

Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak

Editör: İRFAN KARSLI