Sağlık

Sri Lanka'nın başkentinde son derece bulaşıcı Kovid-19 varyantı tespit edildi

Sri Jayewardenepura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Tıp Bölümü Direktörü Dr. Chandima Jeewandara, söz konusu varyanta Kolombo'da bulunan Dematagoda bölgesinden alınan beş...

Abone Ol

Sri Jayewardenepura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Tıp Bölümü Direktörü Dr. Chandima Jeewandara, söz konusu varyanta Kolombo'da bulunan Dematagoda bölgesinden alınan beş örnekte rastlandığını söyledi. Varyanta daha önce Sri Lanka'daki karantina merkezlerinde iki kez rastladıklarını kaydeden Jeewandara, söz konusu varyantın halk arasında ise ilk kez görüldüğünü dile getirdi.

Bilim insanları, ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının Alpha varyantına göre çok daha hızlı yayıldığını söylüyor. Sri Lanka, tüm ülkede uygulanan katı seyahat kısıtlamasını, 21 Haziran günü saat 04.00 (TSİ 01.30) itibarıyla kaldırmayı planlıyor.

Son iki ay içinde Sri Lanka'da 100.000'in üzerinde yeni vaka bildirildiğini kaydeden sağlık yetkilileri, Delta ve Alfa adlı yeni Kovid-19 varyantlarına hem karantina merkezlerinde hem de ülkenin bazı bölgelerinde rastlandığını bildirdi. Hükümet, vaka oranlarını azaltmak için bu yılın Ağustos ya da Eylül ayına kadar nüfusun en az yüzde 70'ini aşılamayı planlıyor.