Sağlık

Sri Lanka'da Delta varyantının üç yeni mutasyonuyla ilgili araştırma başlatıldı

Devlet İlaç Üretim, Tedarik ve Düzenleme Bakanı Channa Jayasumana bu haftanın başlarında parlamentoda yaptığı açıklamada, Sri Lanka'da Delta varyantının üç yeni mutasyonunun t...

Abone Ol

Devlet İlaç Üretim, Tedarik ve Düzenleme Bakanı Channa Jayasumana bu haftanın başlarında parlamentoda yaptığı açıklamada, Sri Lanka'da Delta varyantının üç yeni mutasyonunun tespit edildiğini ve virüsün ülkede hızla yayılmasının sebebinin bu mutasyonlar olabileceğini söyledi.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da orduya bağlı bir tıbbi mobil aşılama ekibi, sınırlı hareket kabiliyetine sahip insanları aşılamak için bir yerleşim bölgesine geliyor, 13 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)

Sri Jayawardenapura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Bilimler Bölüm Başkanı Profesör Neelika Malavige, söz konusu üç mutasyonun yaklaşık 10 gün önce sağlık uzmanları tarafından yapılan gen dizilimi sonucu bulunduğunu ve şimdi bunların etkilerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Üç yeni mutasyon, esas olarak Delta varyantının merkez üssü olarak tanımlanan Kolombo'da tespit edilmişti.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir aşılama merkezinde halka Kovid-19 aşısı yapılıyor, 1 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)

İstatistiklere göre, Sri Lanka'da toplam Kovid-19 hasta sayısı, gün içinde 2 bin 720 hastanın test sonucunun pozitif çıkmasıyla 372 bin 79'a ulaştı. Ülkedeki mevcut aktif hasta sayısı 46 bin 761'e, virüsten ölenlerin sayısı ise 6 bin 604'e ulaştı. Sri Lanka'da halen yerel saatle 22.00'den sabah 04.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda ve halka açık toplantılar bir sonraki duyuruya kadar yasak olmaya devam edecek.