Her evden sadece iki kişinin temel işlerini yapmak için evden çıkmasına izin verilirken, özel ve kamuya ait şirketlerin asgari sayıda personelle faaliyet göstermeleri talep edildi. Sri Lanka Sağlık Bakanlığı tarafından Pazar günü yayınlanan yeni yönergeye göre, ülkedeki süpermarketler açık oldukları saatte yüzde 25 kapasiteyle çalışacak ve her marketin bir seferde yalnızca üç kişi almasına izin verilecek.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da insanlar bir pazarda mal taşıyor, 21 Haziran 2021. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)

Tüm halka açık toplantılar ve düğünler hala askıya alınmış durumda kalırken, restoranlar da akşam yemekleri için kapalı olmayı sürdürecek. Sri Lanka, ülke çapındaki seyahat kısıtlamasını Çarşamba günü yerel saatle saat 22.00'de yeniden uygulamaya koyacak ve Cuma günü yerel saatle sabah 4.00'te tekrar kaldıracak. Ülke şu anda yeni varyantların hızlı bir şekilde yayılması nedeniyle Kovid-19 virüsünün üçüncü dalgasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir satıcı, pazarda malları boşaltıyor, 21 Haziran 2021. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir müşteri, içki dükkanından içki satın alıyor, 21 Haziran 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bir berber müşterisiyle ilgileniyor, 21 Haziran 2021. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI