Sri Lanka Enerji Bakanı Udaya Gammanpila, hükümetin 2022'nin Ocak ayına kadar M2'deki doğal gaz keşiflerinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için uluslararası bir lisanslama turu sunmayı beklediğini söyledi. Bakan Gammanpila, açık deniz petrol arama çalışmaları için Petrol Kaynakları Geliştirme Sekreterliği'nin (PRDS) Mannar, Cauvery ve Lanka havzalarında birkaç blok belirlediğini de sözlerine ekledi. Halihazırda birçok tanınmış şirket, haritalanmış bloklara ilgi gösteriyor.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Gammanpila, "Dorado ve Barracuda test kuyuları doğal gaz üretti. Hedefimiz önümüzdeki üç yılda da doğal gaz bulmak" dedi. Enerji Bakanlığı yakın zamanda Resmi Gazete'de yayınlanan bir ilanda, Mannar Havzası'nda petrol ve gaz ortak keşfi için bir blok haritası yayınlamıştı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, haritada her biri 15x15 kilometrelik 873 blok yer alıyor. Bu harita, yatırımcıların kolayca keşif için tercih ettikleri arazileri seçmelerini sağlayacak. Yetkililer, projenin iki milyar varilden fazla petrol ve dokuz trilyon fit küp doğal gaz sağlama potansiyeline sahip olduğunu bildirdi. Sri Lanka hükümeti, sismik araştırmalardan elde edilen verilere dayanarak, ülkenin kuzey sularında 30 bin kilometrekarelik bir alanda bir milyon varilin üzerinde petrol kaynağı olduğunu tahmin ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI