Ekonomi

Sri Lanka Devlet Bakanı: Kolombo Liman Kenti, Asya'nın büyüme hikayesinin parçası olacak

Sri Lanka Maliye, Sermaye Piyasaları ve Kamu İşletmeleri Reformlarından Sorumlu Devlet Bakanı Ajith Nivard Cabraal, başkent Kolombo'da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kolomb...

Abone Ol

Sri Lanka Maliye, Sermaye Piyasaları ve Kamu İşletmeleri Reformlarından Sorumlu Devlet Bakanı Ajith Nivard Cabraal, başkent Kolombo'da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kolombo Liman Kenti projesinin Asya'nın büyüme hikayesinin bir parçası olacağını söyledi ve dünyanın dört bir yanından yatırımcıları bu projeye katılmaya davet etti.

Sri Lanka Yatırım Forumu'nun (SLIF) üçüncü gününde açılış konuşması yapan Cabraal, "Bugün dünyanın neresinde olursanız olun, lütfen Kolombo Liman Kenti'ne gelip buranın potansiyelini görün. Bu, Asya'nın büyüme hikayesinin bir parçası ve bunu kaçırmanızı istemeyiz" dedi.

Sri Lanka Yatırım Kurulu, Seylan Ticaret Odası ve Kolombo Borsası tarafından üç gün boyunca çevrimiçi düzenlenen SLIF, dünyanın dört bir yanından büyük yatırımcıları çekmeyi amaçlıyor. Etkinlik, ülkedeki yatırım fırsatlarını sergiliyor ve yatırımcılara yerel politikacılar ve iş insanlarıyla bağlantı kurma fırsatı sunuyor.

23 Eylül 2020'de havadan çekilen fotoğraf, Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki Kolombo Liman Kenti'nde bir yat iskelesi ve bir yaya köprüsü inşaat alanını gösteriyor. (Çin'in CHEC Liman Kenti Kolombo (Pvt) Limited Şirketi/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Bakan Cabraal, Liman Kenti'nin arazi kazanımı, temel altyapı ve yasal çerçevesinin tamamlandığını, hükümetin önceliğinin istikrarlı yatırım akışı sağlamak olduğunu söyledi. Cabraal, "Önümüzdeki beş ila altı yıl içinde, burası (Liman Kenti) Sri Lanka'nın gayrisafi yurtiçi hasılasına (GSYİH) 15 milyar ABD doları katkı yapabilir" dedi.

Cabraal, Kolombo Liman Kenti'nin istihdam ve yatırım için büyük fırsatlar sağlayacağını söyledi ve "Bu, bizim iş yapma şeklimizin dünyaya açılan harika bir vitrini olacak" dedi. Okyanustan kazanılarak Kolombo şehrine eklenen 269 hektarlık arazi üzerinde kurulan Kolombo Liman Kenti, Sri Lanka ile Çin'in, hizmet odaklı Özel Ekonomik Bölge (ÖEB) geliştirmek için yaptığı bir ortak girişimdir.