Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

SpaceX Dragon kargo mekiği, Cumartesi sabahı yeniden ikmal misyonu çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlendi. Kargo mekiği, UUİ'nin Harmony modülünün uzaya bakan tarafına ABD doğu yaz saatiyle 05.09'da otomatik olarak kenetlendi. Kargo mekiği Dragon'un kenetlenme işlemleri NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur tarafından izleniyordu.

Yeniden ikmal misyonu çerçevesinde uzay istasyonuna, mekiğin taşıdığı donanımlar arasında, UUİ için yeni üretilmiş güneş enerjisi panelleri de bulunuyor. NASA'ya göre, uzay istasyonunun Canadarm2 robotik kolu güneş enerjisi panellerini çıkaracak ve astronotlar da bunları 16 ve 20 Haziran tarihlerinde planlanan uzay yürüyüşleri sırasında yerleştirecekler. Dragon kargo mekiği NASA'nın Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Perşembe günü fırlatılmıştı. Yaklaşık bir ay kadar uzay istasyonuna kenetli kalacak olan Dragon, kargo ve araştırma sonuçlarıyla Dünya'ya dönecek.

Editör: İRFAN KARSLI