Los Angeles İlçesi Metropolitan Ulaşım İdaresi Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, Instagram'da yer alan ve en az iki Asyalı yolcunun ayrı ayrı saldırılara uğradığını gösteren videoya ilişkin 3 Haziran'da işlem başlattığını bildirdi. Saldırının tam olarak ne zaman, nerede gerçekleştiği ve görüntüleri kimin çektiği hakkında daha fazla bilgi toplamak için çalıştıklarını belirten Metropolitan Ulaşım İdaresi, konuyu araştıran dedektiflerin mağdurların ırkları nedeniyle seçilip seçilmediğini ve olayların nefret suçu olup olmadığını netleştireceğini vurguladı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Metropolitan Ulaşım İdaresi CEO'su Stephanie Wiggins yazılı açıklamada "Metropolitan Ulaşım İdaresi, yolculara ya da çalışanlara yönelik her türlü şiddet eylemine karşı sıfır tolerans ilkesini benimsemiştir. Irk, din, cinsiyet veya ulusal köken adına işlenen tüm suçları şiddetle ve net bir şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

KTLA 5 yerel haber kanalının aktardığına göre, Los Angeles Polis Departmanı Transit Hizmetler Bürosu Başkan Yardımcısı Blake Chow, dedektiflerin kanıt topladığını, trende herhangi bir şey ya da şüphelilerin mağdurlara söylediklerine dair bir şey duyan olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Metropolitan Ulaşım İdaresi ayrıca "Asyalı Nefretine Son" kampanyası yürüttüklerini, otobüs ve trenlerde bu kapsamda ilanlara yer verdiklerini bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI