Hükümet sözcüsü Mohamed Moalimuu, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun seçimleri geciktiren çıkmazdan kurtulmaya yardımcı olmak için beş federal üye eyaletin tüm liderlerini bir araya getiren danışma toplantısını resmen açtığını duyurdu.

Galmudug, Hirshabelle, Puntland, Jubaland ve Güneybatı eyaletlerinin liderlerinin katılımıyla yapılan ve hükümet adına Cumhurbaşkanı Fermacu'nun yönettiği toplantı, 15-17 Şubat tarihleri arasında güneybatı bölgesindeki Baidoa şehrinde toplanan teknik komitenin çalışmaları doğrultusunda seçim modelinin uygulanmasını nihayete erdirecek.

Somali'deki seçim açmazını sona erdirme çabaları, uluslararası toplumun müzakerelerin kaldığı yerden devam etmesi yönündeki çağrılarıyla şiddetlenirken, cumhurbaşkanlığı adaylarını temsil eden bir şemsiye yapı olan Cumhurbaşkanlığı Adaylar Birliği Konseyi de Fermacu'nun yönetimde kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, seçimleri denetlemek için bir geçiş konseyi kurulmasını önerdi.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Yeniden etkili hale gelebilmek için ulusal seçimleri engellemeye kararlı olan Eş-Şebab militanlarının son dönemki saldırıları da ülke için büyük bir endişe kaynağı. Seçim çıkmazının 27 Aralık 2020 tarihinde parlamentonun dört yıllık döneminin, 8 Şubat'ta ise Fermacu'nun görev süresinin resmen bitmesinden bu yana çözülememesi Somali'yi siyasi bir krizin içine sürükledi.

Editör: İRFAN KARSLI